14 Ekim 2013 Pazartesi

Sıkça Sorulan Sorular

Geçerli Blog Adresimiz:

http://afrikaorgusu.blogspot.com/

Geçerli Facebook Beğen Sayfamız:

https://www.facebook.com/African.Braids.in.Turkey


SIKÇA SORULAN SORULAR

• Örgü/ Kinky Twist saçlarıma zarar verir mi, daha çok döker mi, sonucunda hepsini kesmek zorunda kalır mıyım?

Cevap: Örgü/ Kinky Twist’in model olarak saça herhangi bir zararı yoktur. Günde ortalama 100 tel saçın dökülmesi normaldir. Saçlar örgülüyken saç dökülmesi normal bir şekilde devam etmekte, fakat dökülen saçlar örgünün içinden çıkamamaktadır. Ortalama 3 aylık kullanım süresi sonunda örgü açıldığında, dökülüp çıkamayan saçların hepsi bir anda çıkıp saçları dökmüş yanılgısı yaratabilmektedir.


• Örgü/ Kinky Twist'in saça faydaları nelerdir?

Cevap: 3-4 ay boyunca boyama, fön, saç spreyi, jöle kullanımı gibi saç yapısına zarar veren işlemler yapılmaya gerek kalmayacağından, saçlarınız dinlenecek ve kendini toparlamaya fırsat bulacaktır. Özellikle yıpranmış saçların bu modelleri 2-3 defa üst üste yaptırmaları sonucunda yeniden eski sağlıklarına kavuştukları gözlemlenmiştir. Ayrıca yağlanma sorunu olan saçlara da tavsiye edilir. Saçın yağlanmasını çok geciktirdiğinden, saçlarınızı her gün yıkama zorunluluğundan kurtulursunuz. Saç derisi normal dengesine kavuşur ve bu denge örgüleri açtıktan sonra da devam eder. Yani her gün değil de 2-3 günde bir yıkamanın yeteceği bir saç yapısına kavuşursunuz.


• Örgü/ Kinky Twist'li saçlar yıkanabiliyor mu? Ne sıklıkta yıkanabiliyor?

Cevap: Saçlarınızı istediğiniz sıklıkta yıkayabilirsiniz, modele herhangi bir zararı yoktur, saç kremi, saç maskesi vb uğraştırıcı işlemlerden de kurtulmuş olursunuz, çünkü sadece normal bir şampuanla yıkamak yeterli olmaktadır.


• Örgülü/ Kinky Twistli saçları boyayabiliyor muyuz?

Cevap: Evet, isterseniz dip boyası yapabiliyorsunuz gerisine zaten gerek yok, böylece saçlarınız da dinlenmiş oluyor.


• İstediğimiz renkte sentetik ek saç bulabiliyor muyuz?

Cevap: Evet, yaklaşık 20-30 farklı ek saç rengi mevcuttur, ufak ton farkları da örüldüğünde kesinlikle göze çarpmamaktadır.


• Örgü/ Kinky Twist yaptırabilmek için saçımızın uzunluğu, gürlüğü veya tipi önemli midir?

Cevap: Bu modelleri yaptırabilmek için gerekli olan tek şey saçınızın en kısa yerinin 10-12cm civarında olmasıdır. Geriye kalan hiçbir özelliğin önemi yoktur. Saçınızı istediğiniz boya kadar uzatarak örebiliyoruz.


• Örgü/ Kinky Twist’i ne kadar süreyle kullanabilirim?

Cevap: Ortalama 3-4 ay kullanım süresi vardır.


• Örgü/ Kinky Twist kullanımı zor mudur?

Cevap: Hayır, aksine dünyanın en rahat saç modelidir. Saçların yağlanma süresi maksimuma ulaşmaktadır. Her gün saç tarama, şekil verme, fönleme gibi zaman alıcı işlemlerden kurtulunmaktadır. Yıkama esnasında da saç kremi, saç maskesi, dolaşıklıkları açmak gibi yorucu ve sinir bozucu işlemlerle uğraşmadan sadece şampuanlayıp çıkma imkanı sağlamaktadır. Saçlarınız her zaman yapılı olduğundan, ekstra bir çaba sarf etmeniz gerekmemektedir. İçinizden gelirse hayal gücünüzle doğru orantılı olarak değişik modeller deneyebilir veya at kuyruğu, yarım toplama topuz vs. gibi klasik modellerle de kullanabilirsiniz.


• Örgü/ Kinky Twist’i yapmak için balmumu, çıtçıt veya herhangi başka bir madde kullanılıyor mu?

Cevap: Hayır, saça zarar veren çıtçıt, balmumu vb maddeler veya işlemler kesinlikle kullanılmamaktadır. Sentetik ek saç, saç dibine eklenir ve saçlar o şekilde örülür.


• Örgü/ Kinky Twist bana yakışır mı?

Cevap: 5 senelik deneyimlerimiz sonucunda bu modellerin saçı olan herkese yakıştığı gözlemlenmiştir


• Örgü/ Kinky Twisti kışın da kullanabilir miyim?

Cevap: Tabi ki kullanabilirsiniz. Özellikle bere-atkı ile çok hoş bir imaj yaratabilirsiniz.


• Sentetik ek saçları istediğimiz herhangi bir yerden alabilir miyiz?

Cevap: Gerekli adresler randevu düzenlendiği esnada verilmektedir.


• Saçlarım zaten çok gür, ek saç kullanmak şart mı?

Cevap: Saçlarınız ne kadar gür olursa olsun, ek saç kullanmadan örüldüğünde , annelerin kızlarına yaptıkları örgü gibi olur. Gerekli gür görünüm oluşmaz ve cılız kalır. Kullanım süresi de 3-4 haftayı geçemez.


• Saçlarımı niçin bu işi gerçekten profesyonel bir şekilde yapan birine ördürmem gerekir?

Cevap: Saçlar düzgün bir şekilde ve doğru yöntemle örülmediği takdirde, modelin kullanım süresi bariz azalır, yapılan hatalarla doğru orantılı olarak saç diplerinde ağrı, kopmalar, ekstradan dökülmeler, kırıklar oluşabilir. Kullanımı da çok daha zor ve keyifsiz bir hale gelebilir. Açarken bazı örgüler açılmayabilir ve kesilmek zorunda kalınabilir. Uyguladığımız yöntemle tüm bu ihtimaller ortadan kaldırılmıştır, dolayısıyla saçınıza herhangi bir zarar gelmemektedir.


• Örgü/ Kinky Twist'i nerede örüyorsunuz ve ne kadar sürüyor?

Cevap: Henüz bir atölyemiz olmadığından Kadıköy – Koşuyolu’ndaki evimizde, rahat bir ortamda örüyoruz. Adres randevu düzenlenirken verilmektedir. 2 kişi örerek 6 saatte işlem tamamlanmaktadır.


Bize nasıl ulaşabilir, nasıl randevu alabilirsiniz?


Randevu sistemi ile çalışıyor ve örme işlemini Kadıköy - Koşuyolu'nda yapıyoruz.

Zaman zaman yoğunluktan dolayı ertesi güne, hatta bazen o haftaya bile randevu veremeyebiliyoruz. O yüzden randevularınızı en azından 1 hafta önceden almaya çalışmanız daha iyi olabilir.

Randevu tarihini belirlediğimiz esnada, gerekli ek saçları nerelerden temin edeceğinizin bilgisini veriyoruz.

1 günde sadece 1 kişinin saçını yapıyoruz.

Randevu saatlerini genellikle sabahtan öğlene kadar veriyoruz. Saat 13.00'ten sonraya randevu vermemeyi tercih ediyoruz.

Aşağıdaki şekillerde bize ulaşabilirsiniz:

Bize ister Facebook Beğen sayfamızdan ulaşabilirsiniz:

https://www.facebook.com/African.Braids.in.Turkey

İster Facebook Profilimizden ulaşabilirsiniz:

https://www.facebook.com/zenci.orgusu

İster telefon ile ulaşabilirsiniz:

0532 696 03 27

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder